Website logo Health Benefits of Carrots | Rajamangala University of Technology Lanna

Health Benefits of Carrots

Publish : Monday 13 April 2020 By APINYA POOLTRUB จำนวนผู้เข้าชม 1223 คน

ยังไม่มีคะแนนสำหรับบทความนี้ ผู้อ่านสามารถให้คะแนนบทความได้จากปุ่มข้างใต้

Nutritional Value of Carrot

Carrot provides 40 calories for 100 gram of its consumption. Carrot is a rich source of beta-carotene because of which it gets its orange colour. Carrots contains dietary fibre, vitamin-A, antioxidants and minerals like iron, calcium, magnesium, potassium and phosphorous.

Health Benefits of Carrot – Improves Eyesight

We all know vitamin-A helps in improving the eyesight and carrot is one of the major sources of vitamin-A. Lack of vitamin-A can damage the retina of the eye and can cause poor vision and night blindness. Beta-carotene which basically gets converted into vitamin-A in the body helps in the protection against senile cataract and macular degeneration in elderly.




ออกแบบและพัฒนาโดย สำนักวิทยบริการและเทคโนโลยีสารสนเทศ มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลล้านนา